3 Mayıs 2007 Perşembe

Kırmızı Başlıklı Kız

Şimdi irdeleyeceğim konu cidden çok önemli neden mi?

Şu bildiğimiz masum kırmızı başlıklı kız aslında pamuk prensestir efendim.Ama daha üvey annesi ormancıyla tanışmamıştır.Ormanın en çakal hayvanı (malum ormanda çakal olmaz) olan kurda der ki :

-Ey melun hayvan ben Pamuk Prensesi ormandaki Anneannesine göndereceğim. Kolay tanınsın diye de ona kırmızı bir başlık vereceğim.

Kurt zeki hayvanat tabii hemen olayı kavrar.

Bu konuşmanın geçtiği sırada Pamuk Prenses çok hastadır efendim. Kurdeşen dökmektedir. Çünkü bir önceki macerasında üvey annesi ona bozuk sütten nesquik içirmiştir.

Gel zaman git zaman Pamuk Prenses iyileşir , yine serpilir , taş gibi hatun oluverir. Bunu gören üvey annesi de der ki:

-Pamuk al sen bu başlığı bu yemek sepetini ormana sürgün gönderdiğim ananene götür zavallıcık hiç yemek vermediğimiz için hastalanmış. (Malum pamuk prenses sarışın. )

Garibim sarışınım Pamuk Prenses kaptığı gibi biner hemen 19.45 atlısına doğru gider ormana. Ve olaylar gelişir.

Hava, Pamuk akşam atlısına bindiği baya kararmıştır. Ama Pamuk hala şirinlere inanan masumane birisi olarak hiç korkmaz karanlıktan.

O sıralar popüler olan Marduktan bir parça mırıldanarak gider ananesinin evine doğru.

Eve geldiğinde evin kapısı kırılmıştır ve sonuna kadar açıktır. Yerde eşya parçaları vardır ve dışarda iki çocuk evin orasını burasını yemektedirler hapur hupur.

Kırmızı başlıklı Pamuk çocuklara "afiyet olsun" dedikten sonra girer eve.Dağınıklığı da anneannesinin yaşlılığına verir.

Sonra dalar yatak odasına (Kızımız her macerasında yatak odalarına girer, ilk adettendir) orda yatakta yatan şekle bakar ve sorar:

-Anneanne senin gözlerin neden bu kadar büyük?

-Senin dolgun göğüslerini daha iyi görebilmek için yavrum!!

-Anneanne senin ellerin neden daha büyük?

-Kalçalarını daha iyi sıvazlayabilmek için yavrum!?!?!

-Anneanne senin kulakların neden daha büyük?

-İniltilerini daha iyi duyabilmek için yavrum...

-Anneanne peki dişlerin neden daha büyük ve bıçak gibi keskin...

-Seninle işim bitince ananeni yediğim gibi seni de yiyebilmek için yavrum...

-Anneanne hala çok şakacısın yaa...

-!?!?!!

18+

Kurt Pamuğu tek lokmada yutar o kadar acıkmış hayvan. Malum ormanda bakkal yok eh av mevsimi de geçmiş...

Sonra da hayvan gibi geğirir.

Bir anneanne, bir kırmızı başlıklı hatun yutan ikisine de tecavüz eden kurdumuz artık rahatlamıştır. Gider evin hemen yanındaki ırmağa başlar kana kana içmeye. Ama bilmez ki fabrika atıklarından kirlenmiştir su. Hayvancağız oracıkta zehirlenir ve ölür. Bu sırada daha önce tiyatroda milyonlarca kez izledikleri için neler olacağını bilen pamukla anneannesi de kurdun karnında pişti oynamaktadırlar.Daha sonra bir ara kırmızı başlıklı kız; -tıpkı benim gibi- alerjisi olduğu için taktığı "climacool for ladys" saatinin ışığını yakıp saate bakar ve hah geliyor der. Bu sırada "Baltalar elimizde uzun ip belimizde" nakaratıyla ırmağın kıyısında yürüyen ormancı kurdu görür ve der ki:

-Lan şimdi bunun içinden taş gibi kırmızı başlıklı bi hatun çıkar Allah bilir.

Ve kurdun karnını baltasıyla nazikçe yarar.

İçeriden taş gibi, sarışın kırmızı başlıklı pamuk prenses çıkar.Elbisesi bir kurdun karnında olmasına rağmen hala tıpkı Cüneyt Arkın filmlerindeki gibi jilet misali ütülüdür. Saçları pırıl pırıl parıldar. Hatta kuş sesleri ovalara yayılır o kadar.

Neyse efendim ormancı ve pamuk prensesin özeli bizde kalsın devam edelim.

Anneannesinden ileride lazım olur diye 7 cücelerin adresini ve cebini alan Pamuk döner kalelerine.

...

Pamuğun geri döndüğünü gören üvey annesi hemen b planına baş vurur. Irmağın kıyısında neler olduğunu bilmediği için herşeyden habersizmiş gibi görünen ormancıyı çağırır hemen. Der ki:

-Gece Pamuk'u kaçırıp ormana götür orda öldür onu bana da bir kanıt getir.

Ormancı:

"Yes Master. Aman şey peki efendim." der.

Gece olur ve Pamuk Prensesin odasına dalar Ormancı. Pamuk Prenses de hazırdır zaten. Çünkü her gece ormancı gelmektedir odasına.

Ama ormancı onu hemen çuvala koyar ve götürür ormana. Sonra çıkarır çuvaldan ve der ki; şimdi bana bir kanıt ver ve ben de seni öldürdüğümü söyleyeyim anneannene. Pamuk korktuğu için hemen geceliğini çıkarıp verir ormancıya. Ormancı hemen biner 4 beygir gücündeki atına ve gider kaleye verir elbiseyi.

Pamuk da garibim gecenin soğuğunda tek başına kalmıştır ormanda. Hem de cıs cıbıl üstünde sadece iç etekliği vardır!

Doğruca ezberlediği 7 cücelerin evine doğru koşar gider. Burada onu gören 7 tane cüce hemen onu giyinsin diye yatak odalarına götürür.

18+

Sandığınızın aksine 7 cüceler sapık falan değildir.Kendi hallerinde yaşayan madencilerdir.Ayrıca şirinlerin de arkadaşlarıdır.O kadar şirindirler yani.

...

Evde yalnız olduğu bir gün ayvayı yiyen pamuk prenses zehirlenir ve cüceler ona kıyamayıp onu cam bir tabuta koyarlar...

Bu arada kalede:

-Ey Ormancı seni kızımı öldürdüğün için Ormanlar Prensi yapıyorum. Artık ormanlar senden sorulur der, Kraliçe.

Ormanda gezen prens cücelere uğrayıp hallerini hatırlarını sorayım der. Gittiğinde bir dene görsün! Ormanda aylar önce çıplak bıraktığı Pamuk orda tabutun içindedir. Prens cücelere niye burda yatıyor bu yok mu daha güzel bir yeriniz der. Anlamazdan gelir.Cüceler olayı anlatırlar. Bir "Hassikktir" çeken prens der ki:

-Ben son bir kez öpeyim şu Pamuk'umun kokusuna da doyamamıştım zaten.

Ve öper Pamuk'u. Pamuk "tam zamanında" der içinden ve yattığı tabuttan hemencecik kalkıp atlar prensin üstüne ama birde ne görsün prens bizim şu ormancı!

"Neyse daha iyi" deyip mutlu olur daha sonra Pamuk Prenses...

Semih Karacan

2 yorum:

Pınar Özcanlı dedi ki...

Pamuk Prenses bildiğimiz prenses değil miymiş? Kırmızı başlıklı kız masalını n`aptın öyle? Bütün çocukluğumu yıktın birden :) Neyse çok güldüm okurken. +18:)

Adsız dedi ki...

eee kırmızı başlikli kızda elbet büyüyüp serpilcekti.....

eksikhece.com

Artık http://eksikhece.com 'dayız!!!